آقایان بخوانند! (بخش سوم)

در کارها با همسر خویش مشورت و ایده های او را در تصمیم خود شریک کنید. 

توصیه پانزدهم) او را در مضیقه نگذارید.

اگر با مشکلات اقتصادی خاصی روبه رو نیستید. او را در مخارج زندگی در تنگنا قرار ندهید. به او اجازه بدهید پولی را که به او بخشیده اید، پس انداز کنید و هر آنچه برای خودش می خواهد تهیه کند به شرطی که خلاف مصلحت های زندگی نباشد.
در هنگام تنگی معیشت نیز تا مقداری که می توانید او را در جریان بگذارید.

توصیه شانزدهم) توجه به حجاب و پوشش همسر

نسبت به حجاب و روابط همسرتان با دیگران نه بی تفاوت باشید و نه زیاد غیرت ورزی شکاکانه.[۱] بلکه در این میان حد اعتدالی را داشته باشید که او این پندار را نداشته باشد که شما به او بدگمانید.
خانه ای که در آن اعتماد یکی از ارکان وجودیش نباشد به راحتی ساختار آن آسیب دیده و فرومی پاشد.

توصیه هفدهم) مستقل از خانواده پدر و مادری باشید

سعی کنید در زندگی مستقل باشید و وابستگی به پدر و مادر و دیگران را حتی الامکان قطع کنید. البته باید توجه داشته باشید ارتباط و وابستگی متفاوت است و آن چیزی که به شما، ساختار خانواده و ارتباط شما با همسرتان آسیب می رساند همان وابستگی است.
زنان از مردانی که به مادر و پدر خود وابستگی دارند، خوششان نمی آید. ایشان دوست دارند همسری داشته باشند که خود مستقل است و می توانند به راحتی به او تکیه کنند.

 توصیه هجدهم) خانه ای مستقل

مشاوران خانواده این توصیه را دارند که اولین خانه ای که می خواهید در آن زندگی کنید، خانه ای مستقل از خانه پدر و مادرتان باشد. سعی کنید در ابتدای زندگی و حتی بعد از آن، با پدر و مادر و نزدیکان خود در یک خانه زندگی نکنید. اگر چه در همسایگی و در دو منزل کنار هم باشید.

توصیه نوزدهم) مشورت با همسر

به همسر خود اجازه ابراز نظر بدهید و بهتر آن است که گفته شود به او اجازه مخالفت با طرح ها و ایدهای خود را بدهید.[۲]


توصیه بیستم) مدیریت خانه

مدیریت خانواده با شما هست ولی مدیریت خانه با همسر شماست. در کارهای مربوط به خانواده با او مشورت کنید تا او نیز برای شما در امور خانه مشورت کند و نظر شما را خواهان شود. یادتان نرود که نظم خانه و مدیریت داخل خانه با اوست و شما باید سعی کنید در این مورد دخالتی نکنید مگر آنکه او از شما مشورت بخواهد.

توصیه بیست و یکم) محیط کار و محیط خانه

یادتان باشد محیط کار با محیط خانه فرق دارد. هر کدام ویژگی ها و مختصات خاص خود را دارد. مشکلات محیط کار را نباید به داخل خانواده آورد. اعضای خانواده را نباید کارمندان اداره و زیردستان خود دانست.
سعی کنید سختی های محیط کار و درگیری های بیرون را هرگز داخل منزل نیاورید. نگذارید آرامش خانه و خانواده به خاطر بی تدبیری شما در تفکیک بین این دو محیط از بین برود و جای خود را به بحران و آشوب بدهد.
برای اینکه محیط خانه برای شما محیط دلچسبی باشد اوقاتی را برای بازی با کودکان تان و رسیدگی به درس و سخن گفتن با آنان قرار دهید. چرا که این کار باعث می شود خود را در زندگی بیشتر دخیل بدانید و فرزندان نیز همین حس را بکنند.

توصیه بیست و یکم) او را درک کنید.

در همه مواقع انتظار محبت ورزی و درک خود را نداشته باشید، زیرا گاهی او از موضوعی ناراحت یا خسته است. او را درک کنید. همسری شما در نبود شما درگیری هایی داشته است. شاید فرزندتان او را بسیار کلافه کرده است. شاید شاید شایدهای بسیاری زیادی در زندگی هست که ممکن است شما از آن بی خبر باشید. پس صبر کنید تا او در کنار شما آرامش را بیابد و او به سخن گفتن بپردازد.
بهترین کار این هست که سعی کنید هر روز با لبخند و پرانرژی و سرحال وارد منزل شوید و به خانم «خسته نباشید» بگویید.
کارهای خانه و تربیت فرزندان و رسیدگی به آنها را کوچک و حقیر ندانید و حتما سپاسگزار خانم باشید.[۳]

توصیه بیست و دوم) نظافت شخصی را اهمیت بدهید.

به نظافت شخصی خود (عطر و استحمام و شانه کردن موها و مسواک) اهمیت دهید.

توصیه بیست و سوم) عدم مقایسه او با زنان دیگر

هرگز او و زندگی خود را با دیگر زنان مقایسه نکنید. شاید او ویژگی های باطنی ای داشته باشد که زنان دیگری که او را با ایشان مقایسه می کنی، آنها را نداشته باشند.  

 پاورقی:

[۱] . محمدمحمدی ری شهری، ص ۴۶۷.[۲] . جان گاتمن و نان سیلور، ص ۱۰۷.[۳] . محمدامین صادقی، ص ۱۸۸.

منابع: 

  1. ری شهری، محمدی، تحکیم خانواده از نگاه قرآن و حدیث،  مترجم: حمید رضا شیخی، قم: سازمان چاپ و نشر دارالحدیث، ۱۳۹۳، دوازدهم.
  2. ای.رودز، استون، تفاوت های جنسیتی را جدی بگیریم، مترجم: معصومه محمدی، قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ۱۳۹۲، اول.
  3. بیدالف، استیو، هفت گام تا مردانگی، مترجم: علی فتحعلی آشتیانی،  تهران: معیار علم، ۱۳۹۳، دوم.
  4. صادقی ارزگانی،محمد امین، زن در آئینه عرفان، قم: بوستان کتاب، ۱۳۸۹، سوم.
  5. گاتمن، جان و نان سیلور، هفت اصل اخلاقی برای موفقیت در ازدواج، مترجم: مهدی قراچه داغی، ۱۳۹۶، ششم.
  6. نورعلیزاده، مسعود، سلامت و اختلال جنسی همسران، قم: انتشارات موسسه آموزش و پژوهشی امام خمینی (ره)، ۱۳۹۷، اول.

نویسنده: محمدحسین افشاری

همچنین ببینید

شیوه های برون رفت از تاثیرات منفی سلبریتی ها بر نوجوانان

شیوه های برون رفت از تاثیرات منفی سلبریتی ها

واژه «سلبریتی» از کلمه«celebrity» در زبان انگلیسی گرفته شده است که معادل واژه های «مشهور»، «معروف» و «نام آشنا» در زبان فارسی است. اصلی ترین کاربرد این واژه را می توان از اوایل قرن بیستم دانست ولی مفهوم واژه «سلبریتی» به عنوان یک شخص مشهور و شناخته شده، قبل از این دوران نیز وجود داشته و این واژه مورد استفاده قرار می گرفته است. به طور کلی می توان سلبریتی را به معنای فردی دانست که توسط تعداد قابل توجهی از افراد شناخته می شود و به دلیل دستاوردها، شهرت، محبوبیت و یا حضور فعال در رسانه‌ها و جوامع مختلف شناخته می‌شود. این افراد غالبا به عنوان تاثیرگذار در دیگر افراد جامعه در همه رده های سنی شمرده می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.